Δραστηριοποιούμαι στη μελισσοκομία από το 1986.
Ξεκίνησα να την ασκώ παράλληλα με το κύριο τότε επάγγελμα μου, που ήταν η μαρμαρογλυπτική. Η πρώτη επαφή μου με τις μέλισσες ήταν μια αφορμή για να βρίσκομαι έξω από το εργαστήρι μου, κοντά στη φύση. Τις αγάπησα όμως τόσο πολύ ώστε η μελισσοκομία να γίνει τελικά η κύρια απασχόλησή μου, μια απασχόληση που μου επιτρέπει να εργάζομαι στην ύπαιθρο και να μην περιορίζομαι στους τέσσερις τοίχους ενός εργαστηρίου.
Σήμερα, κύριο προϊόν της επιχείρησης που διατηρώ μαζί με τη γυναίκα μου, τη Μαργαρίτα, είναι το θυμαρίσιο μέλι. Παράγουμε όμως, σε μικρές ποσότητες, και πολλά άλλα μελισσοκομικά προιόντα, όπως μέλι από ρείκι, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, και κεριά, τα οποία διαθέτουμε στο κατάστημά μας, «Το σπίτι του μελιού» στον Πύργο Τήνου, καθώς και σε άλλα επιλεγμένα καταστήματα.
Τα μελίσσια μας βρίσκονται στην Εξω Μεριά της Τήνου, κοντά στον Πύργο. Εκεί συλλέγουμε το θυμαρίσο μέλι και ακολούθως, κάθε Αύγουστο, μετά τον τρύγο, τα μεταφέρουμε για τρεις μήνες στον Φαλατάδο και τον Τσικνιά όπου φύεται το ρείκι, ώστε, αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες (η δουλειά μας εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον καιρό) να συλλέξουμε και μικρη ποσότητα μελιού από ρείκι.
Το θυμαρίσιο μέλι που παράγουμε είναι εμπλουτισμένο με αρωματικά βότανα και αγριολούλουδα της Τήνου, συστατικά που του δίνουν ευγενικό άρωμα και απαράμιλλη γεύση.
Από το 2010 στις ασχολίες μας προστέθηκε και η αμπελουργία καθώς επέστρεψε στην Τήνο ο γιος μας, ο Δημήτρης. Μετά τις σπουδές του στην οινολογία και την αμπελουργία και αξιοποιώντας τις εμπειρίες που απέκτησε δουλεύοντας στη Νεμέα καλλιεργεί τα δικά του αμπέλια και παράλληλα βοηθάει στη μελισσοκομία. Αυτή τη στιγμή παράγει τσίπουρο (φρέσκο και παλαιωμένο), ρακόμελο, πετιμέζι και απόσταγμα μελιού.
Οταν δεν βρισκόμαστε στο κτήμα μας, δίπλα στα μελίσσια και στα αμπέλια, δηλαδή κατά τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας, ασχολούμαστε με την καλλιέργεια και συλλογή αρωματικών βοτάνων τα οποία διαθέτουμε μαζί με τα άλλα προϊόντα μας στο «Σπίτι του μελιού».
|